Over ons

Van houtbewerking naar fullservice bedrijf in de bouw, al sinds 1981
Een modern, solide en servicegericht bedrijf, sinds 1981 een vertrouwd gezicht in de bouw. De locatie aan de Statenweg in Venhorst (industrieterrein Kraaiendonk) bestaat uit een pand, waarin zich drie showrooms bevinden en kantoor. Verder zijn er een aantal hallen voor opslag, machinale timmerwerkplaats en een buitenopslagplaats.


Hoe het allemaal begon
Op 18 jarige leeftijd startte Christ van Dooren zijn eigen bedrijfje. Achter het huis van zijn ouders in een kleine schuur werden de eerste kozijnen machinaal gemaakt. De werkplaats van 200m2 groot, en de buitenopslagpaats van 150m2 waren, dacht hij voorlopig wel voldoende. Zijn inzet en aanpak werd beloond met een groeiende klantenkring in eigen dorp en omgeving. Al snel groeide Van Dooren Bouwstoffen uit zijn jasje en er moest een nieuwe locatie worden gezocht. Dat werd Kraaiendonk 60, gelegen aan industrieterrein Kraaijendonk ook in Venhorst. En nog steeds timmert Van Dooren Bouwstoffen aan de weg. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot 10.000m2 bedrijfsoppervlakte. Mensen uit de wijde omgeving weten de weg te vinden naar Venhorst, wanneer ze gaan bouwen of verbouwen. Niet alleen via advertenties, maar vooral de mond tot mondreclame brengt mensen naar Van Dooren Bouwstoffen en dan niet te vergeten ook via internet.


Een kijkje bij Van Dooren
Van Dooren Bouwstoffen, Houthandel, Machinale Houtbewerking levert alles voor de bouw met uitzondering van electriciteit, tegels en sanitair. De nadruk ligt vooral op het wat luxere segment. Daarbij verlenen ze allerlei bouwkundige adviezen. Bouwplannen worden doorgerekend, hoeveelheden worden bepaalt en er wordt advies gegeven omtrent materiaalkeuze, constructie etc. Vooral door de zelfbouwers worden deze adviezen bijzonder op prijs gesteld. De meeste mensen bouwen maar één keer in hun leven en dat moet dan natuurlijk goed gebeuren. Mede door de sterk geautomatiseerde bedrijfsvoering kunnen mensen snel en goed geholpen worden. In de eigen werkplaats worden kozijnen, deuren en alle voorkomende machinale werkzaamheden (ook prefab) gemaakt met behulp van computer en moderne machines. Tevens heeft v. Dooren een eigen verf-spuiterij voor behandeling van houtprodukten zoals balken, planken, kozijnen, deuren enz.